Sonuç Bildirgesi


Creative Commons License

Balcı Y.

I. Uluslararası Liderlik ve Girişimcilik Sempozyumu - Girişimcilik ve İnovasyon - I. INTERNATIONAL LEADERSHIP AND ENTREPRENEURSHIP SYMPOSIUM - ENTREPRENEURSHIP AND INNOVATION, İstanbul, Türkiye, 20 - 21 Mayıs 2024, ss.1-5

  • Yayın Türü: Bildiri / Özet Bildiri
  • Basıldığı Şehir: İstanbul
  • Basıldığı Ülke: Türkiye
  • Sayfa Sayıları: ss.1-5
  • İstanbul Ticaret Üniversitesi Adresli: Evet

Özet

İstanbul Ticaret Üniversitesi Liderlik ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Bilişim Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliği ile 20-21 Mayıs 2024 tarihlerinde İstanbul’da Üniversitemizin Sütlüce yerleşkesinde “Girişimcilik ve İnovasyon” konulu “I. Uluslararası Liderlik ve Girişimcilik Sempozyumu” gerçekleştirildi.

 

İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Endonezya, Litvanya, Pakistan, Portekiz, İngiltere gibi çeşitli ülkelerden akademisyenlerin katılım ve katkılarıyla gerçekleşen etkinlik, Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Balcı, İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdülhamit Avşar, İstanbul Ticaret Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. İsrafil Kuralay’ın açılış konuşmaları ile başladı. TÜRKPATENT Başkanı Prof. Dr. Muhammed Zeki Durak’ın Ana Konuşmacı olarak yaptığı sunumla başlayan iki gün süren sempozyumda 7 farklı temalı oturumda toplam 35 bildiri sunumu Türkçe/İngilizce dillerinde gerçekleşti.

 

Sempozyumda “Girişimcilik ve İnovasyon”; otonom ve akıllı sistemler, AR-GE, ekonomi, finans, işletme yönetimi, pazarlama, hukuk ve diğer disiplinler arası bakış açılarıyla muhtelif boyutlarıyla kapsamlı olarak irdelendi.

 

Sempozyumda savunma sanayi gibi sektörel konuların yanında sınai mülkiyet hakları -patent konuları, üniversitelerin katkıları üniversiteler açısından bir somut model teklifi, üretimde inovasyon, girişimcilik eğilimi, dijital pazarlama, inovasyonun insan unsuru, eğitim, dijital okuryazarlık, sürdürülebilirlik açısından inovasyon, işletmelerin teknoloji girişimleri ile iş birlikleri, yapay zeka ürünlerinin hukuki boyutu, girişimcilik ve inovasyonun ülkemizdeki ahilikte yenilikçilik gibi tarihi, etik ve dini kökleri, trafik, ulaşım, sinyalizasyonda dijital-akıllı sistemler havacılık, gibi spesifik tematik projeler, vaka analizleri ve araştırmalar da Sempozyumda “girişimcilik ve inovasyon” çatısı altında ele alınan önemli konular arasındaydı.

 

Sempozyum 7. oturum sonrasında Sempozyum sonuç bildirisinin (Main Conclusions of the Symposium) Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Balcı tarafından takdimi ile nihayete erdi.